Μουσείο Γ. Δροσίνη
Κυριάκου και Αγ. Θεοδώρων, Κηφισιά 145 62

Μουσείο Γ. Δροσίνη

Περιγραφή: 

Tο Μουσείο δημιουργήθηκε το 1997 στη Βίλα Αμαρυλλίς, όπου έζησε τα τελευταία δεκατρία χρόνια της ζωής του, ο ποιητής, δημοσιογράφος, και εκδότης περιοδικών και εφημερίδων, ο άνθρωπος εθνικής δράσης και κοινωνικών ευαισθησιών, ο άνθρωπος που αγάπησε με πάθος την Ελλάδα ο Γεώργιος Δροσίνης. Τα πρωτότυπα βιβλία του, μελέτες για το λογοτεχνικό, εκδοτικό και πολιτισμικό του έργο και πολλά προσωπικά του αντικείμενα ανήκουν στο Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ» και κοσμούν το οίκημα. Ο Σύλλογος μεριμνά αδιάκοπα για το συνεχή εμπλουτισμό των εκθεμάτων και την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου, σε συνεννόηση με το Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής του κληροδοτήματος Δροσίνη. Τα αντικείμενα του Μουσείου καλύπτουν την πολύπλευρη προσωπική ζωή του. Είναι κειμήλια, ιδιόγραφα χειρόγραφα, φωτογραφίες, μαρτυρίες για την προσφορά του προς το Έθνος, κυρίως προς την παιδεία, τα γράμματα και τον πολιτισμό.
Το Μουσείο συγκεντρώνει ολόκληρο το ποιητικό, πεζογραφικό και λαογραφικό του έργο, εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών, λεξικών, καθώς και το πλούσιο αρχείο του με χειρόγραφα κείμενά του και σχετικά ιστορικά έγγραφα της ιδίας εποχής.

Πλούσιο λαογραφικό υλικό, εμπνευσμένο από τους ήρωες και ηρωίδες των έργων του και σημαντικές μαρτυρίες των ατόμων, που έζησαν δίπλα τους, συμπληρώνουν την εικόνα του ξεχωριστού αυτού λογοτέχνη. Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών, σωματεία, μαθητές σχολείων και προκηρύξεις λογοτεχνικών διαγωνισμών διατηρούν ζωντανή τη μνήμη και τα διαχρονικά διδάγματά του Γεωργίου Δροσίνη.

Είσοδος Ελεύθερη. Ανοικτό όλα τα πρωινά πλην Κυριακής

Πληροφορίες 210 8012642 Fax: 210 8014105

Διεύθυνση: 
Κυριάκου και Αγ. Θεοδώρων, Κηφισιά 145 62