Λαογραφικό Μουσείο Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας
Καρασταμάτη &. Δρυμπέτη 2, Ν. Ερυθραία

Λαογραφικό Μουσείο Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας

Περιγραφή: 

Το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας άνοιξε για το κοινό το 1992. Σκοπός του είναι να στεγάσει, να διατηρήσει και να διαδώσει την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας και παράλληλα να τα αξιοποιήσει για την εκπαίδευση του κοινού.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο φιλοξενεί 1.380 αντικείμενα και περιλαμβάνει κειμήλια (λάβαρα, στολές, λευκά είδη, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, κ.λπ.) από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας που δώρισαν Μικρασιάτες, τόσο του Δήμου Nέας Ερυθραίας, όσο και από άλλα σημεία της Ελλάδας.

Η περισυλλογή των κειμηλίων ξεκίνησε στις αρχές του 1980 με τη φροντίδα του Κυριάκου Μαρτάκη, προέδρου του Συλλόγου, ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε στα Βουρλά, στη Κρίνη και στην Αλάτσατα της Μικράς Ασίας και έφερε χώμα από αυτές τις περιοχές. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν όχι μόνο να υπηρετήσει τους σκοπούς του μουσείου αλλά και για εκπληρώσει την επιθυμία πολλών Μικρασιατών.

Στο Μουσείο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ξεναγήσεις σε συλλόγους και άλλους φορείς. Είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή (18.00 – 21.00). Για ομαδική επίσκεψη παρακαλούμε τηλεφωνήστε για ραντεβού.

Διεύθυνση

Καρασταμάτη &. Δρυμπέτη 2, Ν. Ερυθραία.

Πληροφορίες

Τηλ: 210-6209814 (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00

 

 

 

 

 

Διεύθυνση: 
Καρασταμάτη &. Δρυμπέτη 2, Ν. Ερυθραία